Blixin pennut

Hieman täälläkin jo arvuuttelin, että Blixin pennut voisivat syntyä noin 58-59 vrk astutuksesta. Blixi oli kuitenkin täsmällinen ja kantoi pentuja 63 vrk, joka on koiran keskimääräinen kantoaika.

Vuorokausi ennen pentujen syntymää
Ensimmäinen pentu <3

Neljä ensimmäistä pentua
Avautumisvaihe alkoi keskiviikkona 18.5. puolilta päivin läähätyksellä, levottomuudella ja lämmön laskulla. Keskiviikon ja torstain välinen yökin meni nukkumatta, kun pentuja odoteltiin syntyväksi. Puoli seitsemältä torstaiaamuna sitten ensimmäinen pentu putkahti maailmaan. Välillä oli hieman pidempi väli, välillä seuraava pentu tuli ennenkuin edellinen oli kunnolla kalvoista putsattu. Koko kahdeksan pennun pentue oli maailmassa klo 8.15 eli alle kahdessa tunnissa! Blixi hoiti homman erittäin hienosti vaikka ensikertalainen olikin. Nämä helpot ja luonnollisesti tapahtuvat synnytykset ja suht isot pentuekoot ovat niitä asioita mitä kasvattajana pitää arvostaa.


Lisää vastasyntyneitä. Kaikki olivat heti reippaana tississä kiinni.Aluksi kirsu on ruskea ja tassunpohjat vaaleanpunaiset.
Blixin topakka ilme "Laita nyt se kamera jo pois"


Hirveän vaikea saada kaikki mahtumaan samaan kuvaan varsinkin, kun sattuu olemaan tuo kameran lyhyempi putki kiinteä 50mm.
30.5. pienikokoisimmalla pennulla aukesi ensimmäisenä silmät.
Päivää vaille 2 vkon ikäiset pötkylät

Kaikilla pennuilla on valkoinen merkki rinnassa. Osalla niin pieni, että se voi kadota kasvaessa. Yhdellä uroksella on iso läntti valkoista.

Moi!
Huomenna pennut täyttävät kaksi viikkoa. Sen kunniaksi niille annetaan ensimmäinen matokuuri. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Blixi hoitaa pennut hyvin ja syö itse hyvällä ruokahalulla. Vieläkään se ei malta jättää pentuja kuin hetkeksi ja on hyvin tarkka siitä ettei muut koirat pääse niihin tutustumaan.

Valitettavasti Ruotsiin menevien pentujen varaukset peruuntuivat. Vientisäännöt ovat aika käsittämättömät koska pennun saisi viedä rajan yli vasta 15 vkon iässä. Mikäli olet kiinnostunut pennusta ja olet valmis tarjoamaan sille hyvän metsästävän kodin, niin nyt niitä on sitten vapaana: 2 urosta ja 1 narttu. Ota reippaasti yhteyttä joko puhelimitse: 0407361398 tai sähköpostitse: suvi.lintukangas@gmail.com

Kommentit