Pentukuulumisia

Hupsista keikkaa! Tähän kohtaan pitäisi varmaan ladella liuta hyviä syitä miksi en ole päivittänyt mäyräkoiran pentujen syntymästä ja kuulumisista yhtikäs mitään. En nyt kuitenkaan ala listaamaan mitään (teko)syitä koska totuus on vain aikaansaamattomuus :) Mutta totta tosiaan meillä on pentuja, 1 uros ja 3 narttua, jotka syntyivät 13.12. Tänään pennut siis täyttävät jo neljä viikkoa.

Synnytys sujui hyvin ja kaikki pennut olivat erittäin elinvoimaisia. Ensimmäisenä syntynyt narttupentu oli lähes puolet pienempi kuin muut, mutta mitään eroa muuuten muihin verrattuna siinä ei ole. Tai no väriltään se on selkeästi riistanvärinen, kun taas muut ovat hyvin tummia.Nämä kolme kuvaa on otettu alle vuorokauden ikäisistä pennuista

Tässä pentujen syntymäpainot, paino viikon iässä ja nyt 4. viikon iässä:

1. narttu  140g  ->  288g  ->  1020g
2. narttu  266g  ->  580g  ->  1575g
3. uros    274g  ->  598g  ->  1653g
4. narttu  269g  ->  568g  ->  1531g

Kaikki tuplasivat painonsa viikon iässä niinkuin kuuluukin. Pikkunarttukin on saanut muita pikku hiljaa kiinni vaikka onkin vielä huomattavasti pienempi. Viikko sitten pennut saivat ensimmäisen kiinteän ruoan eli pikku nökäreet peuranjauhelihaa. Siitä sitten pikkuhiljaa kiinteän ruoan määrää on nostettu ja tällä hetkellä pennut saavat kolme kertaa päivässä kiinteää.Ensimmäinen matokuuri annettiin uuden vuoden päivänä.


Ensimmäisillä pennuilla (kaksi suurempaa narttua) silmät alkoivat aueta 9 päivän ikäisinä. Pikkunartulla ja uroksella päivää myöhemmin.
Alla olevissa kuvissa pennut nukkuvat, mutta meno pentulaatikossa alkaa olla hurjempaa päivä päivältä. 
 
Pääasiassa niiden aika kuluu vieläkin nukkuessa ja syödessä. Välissä kuitenkin pentulaatikossa viipotetaan menemään, painitaan, muristaan ja vähän haukahdellaankin. Ihmisiin pennut alkavat reagoimaan muutenkin kuin kuuntelemalla tarkkaan ääniä. Käden laittaminen laatikkoon ja rapsuttaminen saa jo aikaiseksi hännän heilutusta. Loppiaisena ensimmäiset pennunvaraajat kävivät katsastamassa tulevat perheenjäsenensä.
Kaikki pennut on varattu.

Kommentit