Ykkösiä ja kakkonen

Apu osallistui toissa viikonloppuna Köyliössä järjestettyihin mäyräkoirien ajokokeisiin. Tuloksena hienosti MÄAJ 1 (pisteet 77,83) ja kokeen paras koira.

Apu ja palkintolautanen
Apu osallistui myös viime viikonloppuna ajokokeisiin Laitilassa. Onni ei ollut tällä kertaa ihan myötäinen. 180 minuutin hakuajan puitteissa ajettavaa ei maastosta löytynyt. Siitäkin huolimatta, että Apu haki parasta hakua mitä se on tähän mennessä kokeissa esittänyt. Päätimme hyödyntää vielä 60 minuutin lisähakuajan. Tässä kohtaa jouduimme vielä vaihtamaan maastoa toiseen kertaan, kun samalla hakualueella ajoi karkuun päässyt toinen mäyräkoira. Lisähaku tuotti tulosta. Apu löysi kauriin jota ajoi hyvin aina siihen saakka kunnes kauris päätti mennä järven rantaruovikkoon. Apulta loppui sisu kauriin perässä uimiseen. Pisteitä kertyi kuitenkin sen verran, että tuloksena oli MÄAJ 2. Erityisen tyytyväinen olin kuitenkin siihen, että sain koiran vihellettyä pillillä jopa 100 metrin päästä luokseni. Yhteistyöstä tuli tällä kertaa hyvät pisteet.

Samassa Laitilan kokeessa starttasi ensimmäisiin ajokokeisiinsa myös Apun pentueveli Sikari-Sakari eli Sakke. Sakke teki palkintotuomariin vaikutuksen erityisesti erittäin pitkällä ja sitkeällä yöjäljen jäljityksellä. Ja koska ajotkin onnistuivat hyvin nappasi Sakke hienosti MÄAJ 1 palkinnon pisteillä 77,00.

Toppamäyrikset vas. Apu ja oik. Sakke.

Kommentit