Voiko mäyräkoiran luontoon päästää, kun lokakuussa öisin pakastaa.

Viime aikoina ( jos kuukausi sitten tapahtunutta voi sanoa viime ajaksi? ) olen tänne blogiin kirjoitellut enempi settereitten kanssa metsästelystä ja kokeissa käymisestä. Siitä ja lokakuusta ja susistakin huolimatta kyllä meillä mäyräkoiriakin ollaan luontoon päästetty.

Apu
Elsa ja Apu ovat saaneet maastokilometrejä jo ihan kivasti. Aiempiin syksyihin verrattuna jahtipäiviäkin - ei pelkkiä treenipäiviä - on kertynyt tässä vaiheessa syksyä enemmän. Syynä tähän on se, että menemme pohjoisen riekkomaille tavallista myöhäisempään ajankohtaan. Aiemmin olemme matkanneet pohjoiseen hetimiten Kultamalja/Derby viikonlopun jälkeen ja peuranmetsästys on aloitettu tosissaan vasta sieltä palattua.

Elsa ja peuranvasa


Saalistakin on saatu mäyristen ajoista. Kuvassa oleva peuranvasa oli aiemmin miltei jäänyt jonkin terävähampaisen saaliiksi. Vahva epäilys on, että susi olisi sitä napannut kintereistä kiinni. Valitettavasti tästä vasasta ei tullut ruokapeuraa koska se oli saanut tulehduksen puremista.

Vasan molemmissa kintereissä oli hampaiden jälkiä. Yksi iso haava oli tulehtunut ja kerännyt roskaa itseensä.
Apusta on tullut paljon rohkeampi mitä se oli vielä viime syksynä. Hakulenkitkin ovat pidentyneet. Sitkeyttä yöjälkien selvittämiseen sillä oli jo viime syksynäkin, mutta ajot eivät olleet yhtä sitkeitä kuin nyt. Tämän syksyn sitkein esitys on ollut, kun se ensin selvitti puolitoista kilometriä yöjälkeä ja ajoi siihen päälle 5 tuntia. Matkaa tuli yhteensä 26 km. Tosin ajo olisi vielä tuolloinkin jatkunut, mutta se otettiin ajosta kiinni. Rohkeutta on tullut lisää myös kaadolla. Viime syksynä Apua hieman pelotti kaadolla eikä sitä oikein kaato edes kiinnostanut. Apulle ei ole vielä omaa kaatoa saatu, mutta muille saaliiksi saatuja peuroja ollaan käyty tutkimassa.

Apu tutkimassa Kössille kaadettua peuraa. Peurakin on talutushihnassa :)
Kössi saaliinsa kanssa.
Apu alkoi jopa omimaan saalista itselleen.

Kommentit