Keskimääräisesti kohdillaan

Viime sunnuntaina kävimme taas - toisen kerran tänä kesänä - koiranäyttelyssä. Tällä kertaa kohteena oli Pöytyän ryhmänäyttely jossa karkeakarvaisia mäyräkoiria oli esillä kaikkiaan 50 kpl. Jopa niin paljon, että niille oli oma tuomari Marko Lepasaar Virosta. Muut mäyräkoirat arvosteli Siret Lepasaar. Omista koirista tuossa karkkareitten kehässä pyörähti Apu. Mukanamme näyttelyyn matkasi myös Apun siskopuoli ja tätipuoli, joka on yksi ja sama koira eli Falkmarkens Kuura. Muitakin Apun sukulaiskoiria oli esillä. Falkmarkens Ludde on Apun setäpuoli ja lisäksi Apun emä on Ludden serkku. Falkmarkens Koopa ja Falkmarkens Kössi taasen ovat Kuuran pentuesisaruksia eli ovat Apun velipuolia ja enopuolia. Näitä koirien sukulaisuussuhteita pohtiessa tulee aina mieleen saippuasarja Kauniit ja rohkeat.

Käyttöluokan kk.mäyräkoirauroksiaFalkmarkens Ludde JUN-ERI  JUK1 SA
Falkmarkens Kössi NUO-ERI  NUK1 SAFalkmarkens Koopa KÄY-ERI
Marko Lepasaar oli hyvin tarkka hampaista ja tutki purukalustoa pitkään ja hartaasti. Tämä sitten koituikin esittämäni Kuuran kohtaloksi. Kuura sai muuten varsin kivan arvostelun, mutta arvosanaksi hylätyn koska sillä on alapurenta.

Tuomari tutkii Kössin hampaita. Kössin purenta on kunnossa.Junioriluokan narttuja. Apu etualalla.Apu liikkeessä, kuvassa oikealla.


Kiireinen händleri vaihtamassa numerolappua ja koiraa. Apulla ja Kuuralla oli peräkkäiset numerot.Apun arvostelu meni jotakuinkin näin, vapaasti suomentaen:
" 14 kuukautta, oikea koko, liian pitkä runko, kaunis pää ja ilme, tummat silmät, erinomainen korvien kiinnitys, elegantti kaula, ylälinja vielä kehittymässä, oikea hännänkanto, riittävä etuosa, olkapäiden pitäisi olla paremmin sijoittuneet, liian pitkä lanne, oikea karvapeite, tarvitsee enemmän vakautta liikkeisiin, riittävä temperamentti." 
Ja tuloksena Apulle meidän huushollin koirien perinteinen tulos "erittäin hyvä". 

Summa summarum: Meidän huushollissa kasvatetaan siis liian pitkärunkoisia mäyräkoiria, mutta liian lyhytrunkoisia settereitä. Blixihän sai viime kesänä tällaisen liian lyhytrunkoinen- arvostelun. Blixin arvostelun voit käydä lukemassa  täältä. Eikö tämä tarkoita sitä, että koirien rungon pituudet ovat keskimääräisesti kohdillaan?Kommentit