Arktista fasaanijahtia


Taannoin, kun suunnittelimme parin kasvatinomistajan kanssa yhteistä fasaanijahtia emme luulleet sitä aivan näin arktisissa olosuhteissa toteuttavamme. Itsenäisyyspäivän pidentämä viikonloppu valikoitui kuitenkin aikataulujen puolesta sopivaksi ajankohdaksi piipahtaa pohjanmaalla. Omien setteriemme lisäksi menossa mukana oli Rellun ensimmäisestä pentueesta veljekset Punsi ja Mosku, Rellun toisesta pentueesta Nelli ja nykyään Punsin kaverina asusteleva Tupu.


Perjantain ja lauantain välinen yö satoi lunta. Lumisade ei ollut loppunut vielä aamullakaan ja se oli saanut seurakseen varsin navakan tuulen. Nämä yhdistettynä pikkupakkaseen saivat kelin tuntumaan melkoisen hyytävältä. Sinnikkäästi kuitenkin suuntasimme majapaikastamme Teuvalta aamulla Ilmajoelle jossa ensin haetutimme koirilla avointa lakeutta. Hyvin pian totesimme, että hieman suojaisemmat paikat ovat varmasti enemmän fasaanienkin mieleen tällä kelillä.

Clio "Punsi" seisooFasaaneja alkoi löytymään pihapiirien läheisyydestä. Tilanteet olivat kuitenkin vähintäänkin haastavia. Linnut karkoittuivat seisonnoilta ennenkuin ohjaajat ehtivät tilanteeseen mukaan. Välillä lentämällä, välillä juosten. Osa linnuista lymysi lumen peittämissä ojissa ja pusikoissa niin tiukasti etteivät koirat saaneet niistä hajua.

Nevada "Mosku" seisoo
Puuhunkin oli välillä kiva pyrähtää


Peltopyy parvi oli nähty sänkipellolla. Laitoimme veljekset Punsin ja Moskun niitä etsimään.

Mosku nappasi parvesta seisonnan.


Mosku tarkensi seisontaa, mutta sitten haju parvesta katosi. Mosku purki seisonnan ja lähti hakuun. Yhtäkkiä se olikin keskellä parvea joka katsoi viisaammaksi siirtyä naapuriseuran puolelle.
Sunnuntaina oli varsin kaunis talvinen keli. Aurinko paistoi, tuuli oli sopiva kanakoiralla metsästykseen, mutta pakkanen oli napakka. Metsästysluvat olivat sunnuntaina Teuvan Norinkylän alueelle.Buidhe "Nelli"
Nevada "Mosku"

Clio "Punsi"

Punsi

Valitettavasti fasaanit olivat sunnuntaina piilossa. Peltoaukeilta ei löytynyt edes peltopyitä. Teimme vielä pikkulenkin lähempänä kylää, mutta sieltäkään ei koirille seisottavaa löytynyt. Mukavaa kuitenkin oli, koko viikonlopun ajan :) Hyvässä ja samanhenkisessä seurassa viihtyy aina.

Kommentit