Koirat haukkuu ja välillä pyssytkin paukkuu  
Tähän aikaan vuodesta viikonloput kuluvat metsässä ajavien mäyräkoirien kanssa. Lisämaustetta jahtikauteen tuo nuoret koirat, jotka vasta aloittelevat metsästyskoiran uraansa. Näitä nuoria omassa jahtiporukassamme on kolme kappaletta. 10,5kk:n ikäiset pentuesisarukset Kössi ja Kuura sekä Apu 7kk. Näiden sukulaisuustaustoja penkoessa törmää melkoiseen "Kauniit ja rohkeat"-ilmiöön. Vai mitä mieltä olette tästä: Kössillä ja Kuuralla on sama emä kuin meidän Elsalla eli Iina, joten ne ovat Elsan puolisisaruksia. K:n & K:n isä niinkuin Apunkin isä on Hubertus. Elsa on Apun emä eli K & K ja Apu ovat puolisisaruksia, mutta myöskin K & K ovat Apun eno ja täti koska Elsalla ja Elsan emällä Iinalla oli sama "mies" :)

Apu

Nuoriso on esittänyt varsin lupaavia otteita. Mikäli hakualueella riistaa sattuu lymyilemään niin kyllä se koiran päästyä jäljelle saa laittaa vipinää kinttuihinsa. Apun pisin ajo tähän mennessä on ollut 45 minuutin ajo ketulle. Lisäksi se on ajellut peuroja muutamaan otteeseen puolisen tuntia ja kauriitkin ovat saaneet ääntä peräänsä. Viimeisimmät peuran ajot olisivat varmaan kestäneet kauemminkin, mutta otimme koiran kiinni naapuriseuran rajalta. Tällä hetkellä treenaamista hieman haittaa viikko sitten alkanut ensimmäinen juoksuaika.

Sakke ensimmäisellä kaadollaanApun pentueveli Sikari-Sakari "Sakke" piipahti täällä kotikonnuillaan jahdissa. Sakke ajeli hienosti peurakaksikon omistajansa isän eteen joka tarkalla laukauksessa kaatoi vasan. Näin Sakken ensimmäinen kaato oli tosi asia. Tämä oli myös koko Ankkalinna- pentueen ensimmäinen kaato.
Kommentit