Irish Trial 2013


Pohjoisen turneen paluumatkalla osallistuimme Rellun ja Blixin kanssa irlanninsetterien rotumestaruuskilpailuun Irish Trialiin. Kilpailu käytiin tällä kertaa Kurikassa 22 koiran voimin. Tähän kisaan ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki irlanninsetterit, luokasta riippumatta eikä puuttuva näyttelytuloskaan ole este. Viime vuosina kisa on käyty kaksipäiväisenä. Lauantaina oli siis karsintapäivä. Lintuja löytyi harvakseltaan. Sen verran kuitenkin, että lopulta suurin osa finalisteista oli esiintynyt edukseen linnuilla ja sitä kautta lunastanut pääsylipun finaaliin.

Rellu sai yhteensä kolme hakuerää. Kaksi ensimmäistä erää olivat linnuttomia. Rellu esitti kuitenkin niin hyvää hakua, että se sai vielä yhden erän ns. "lintupankissa". Tässä vaiheessa mahdollisuudet korkeillekin laatupalkinnoille oli tarjolla. Oli vain muutamasta sekunnista kyse ettei Rellu ehtinyt ensiksi linnuille. Rellulle jäi säestäjän rooli ja paritoveri teki tilanteessa AVO3:n arvoisen lintutyön. Paritoveri vasemmalla ja Rellun liivi näkyy muutaman metrin siitä oikealle.
Irish Trialissa sijoitetaan viisi koiraa. Näille oli luvassa pokaali ja ruokasäkki.
Voittajan kiertopalkinto


Sunnuntain finaaliin pääsi lopulta kahdeksan koiraa. Rellu ja Blixi pääsivät molemmat mukaan hyvän hakunsa ansiosta. Blixi oli finalisteista ainoa nuorten luokan koira. Arpaonni oli melkoinen, kun emä ja tytär joutuivat heti ensimmäiseen hakueräänsä samaan pariin. Ennen erää mielessä liikkui kaikki mahdolliset kauhuskenaariot. Muut kisailijat vielä vitsailivat miten pudotamme toinen toisemme jatkosta ja mökötämme koko matkan autossa Kurikasta Honkilahdelle. Onneksi koirat eivät heittäneet hommaa leikiksi vaan työskentelivät itsenäisesti. Blixi tosin huvitteli vauhtivaroillaan ja kaahasi talla pohjassa Rellusta ohi muutamaan otteeseen vain näyttääkseen, että pääsee kovempaa. Vaikka finaalissa lintuja löytyikin enemmän kuin karsintapäivänä, ei lintutyöt ottaneet onnistuakseen laatupalkintojen arvoisesti kuin kisan voittajalta. Lopulta kisa meni omilta koiriltamme varsin kivasti, kun Rellu sijoittui kolmanneksi ja Blixi viidenneksi.

Irish Trial 2013 tulokset:

1. + AVO3 Flamefields Enya ohj. Tero Savolainen
2. Golden Annies Irish Brandon ohj. Ari Mäkelä
3. Rushfield Rena ohj. Jaakko Mattila
4. Usvakairan Aarre ohj. Birgitta Vuorela
5. Pinebay Blixt ohj. Suvi Lintukangas


Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille kisassa mukana olleille hauskasta viikonlopusta!


Irish Trial 2013 voittajat Flamefield's Enya ja Tero SavolainenBlixi sai elämänsä ensimmäisen pokaalin :)
Kommentit