Nuoriso lakeudella


Kanakoirakerhon perinteiset nuorten koirien kenttäkoulutuspäivät järjestettiin 7.-8.9. Ilmajoella. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu Kultamalja- ja Derby-kilpailuihin valmistautuville settereille ja pointtereille. Pinebayn B-pentueesta lauantaina paikalla oli Luna, Nelli ja Blixi ja sunnuntaina Luna ja Blixi. Kaikkineen osallistujia oli lähes 40 ja edustettuina oli kaikki Kanakoirakerhon alaiset rodut.

Näissä maisemissa silmä lepää


Viime vuonna osallistuin koulutukseen sekä ryhmänvetäjänä että koulutettavana Blixin kanssa. Blixi oli tuolloin vielä "alaikäinen" eikä parihausta tahtonut tulla mitään muutakuin peesausta tai pikkulintujen takaa-ajoa. Vuosi kasvuaikaa oli tehnyt tehtävänsä. Olin positiivisesti yllättynyt, että parihaku onnistui nyt hyvin eikä peesausta enää tapahtunut. Varsinkin, kun emme olleet parihakua sitten viime syksyn kertaakaan treenanneet. Mieltä lämmitti kyllä kovasti kouluttajan kommentti Blixin hausta "Se on vaarallisen hyvä". Tällä hän tarkoitti, että koira hakee hyvällä tyylillä, nopeasti ja laajasti. Nyt tärkeintä onkin sitten ohjaajana olla pilaamatta tätä hyvää hakua ja yrittää saada koira pysymään käsissä.


Blixi haussa. Kuva: Timo Laaksonen
Kuva: Timo Laaksonen

Kuva: Timo Laaksonen

Linnuillekin oli pari kertaa mahdollisuus näyttää osaamistaan. Lyhyen seisonnan ja tarkentelun päätteeksi Blixi onnistui kuitenkin tuuttaisemaan fasaanit taivaalle ennenkuin ehdin tilanteeseen. Pientä pyrkimystä peräänmenoon oli, mutta se katkesi nopeasti, kun puhalsin pilliin. Toisaalta tuo nöyryys pilliä kohtaan muodostui ongelmaksikin. Jos paritoverin ohjaaja oli kovin innokas ohjeistamaan omaa koiraansa pillillä, jäi Blixi joko pyörimään tämän pilliin puhaltelijan ympärille ihmeissään tai sitten se pysähtyi ja odotti ohjeistusta.

Parihaun harjoittelu vieraiden koirien kanssa on tärkeää ensimmäisiin kokeisiin valmistautuville nuorille koirille.
Tomerasti eteenpäin niin koira kuin ohjaajakin :)
Remkilens Gissa "Ruusa" haussa


Tiukkaa kaarreajoa
Lauantaina, kun nuoriso oli saanut harjoitukset päätökseen kävin tekemässä Rellun kanssa pienen hakulenkin jo haetulla alueella.

Rellu
Lähdin liikkeelle sivutuulessa joten Rellu lähti hakuun suoraan eteenpäin. Ja kuinka ollakaan noin 150 metriä juostuaan se pysähtyi paikoilleen. Ei auttanut kuin pistää töppöstä toisen eteen ja lähteä tarkistamaan mitä se siellä seisoo.

Ilman oranssia liiviä ei koiraa juuri huomaisi.
Päästyäni lähemmäksi Rellu jo vilkuili minua, että annappas nyt se nostokäsky.
Tuolla se on.
Noston jälkeen taivaalle lennähti nuori fasaanikana.

Lauantai-iltana kävimme vielä pyörähtämässä Rellun ja sen ensimmäisestä pentueesta olevan jälkeläisen Rodin kanssa Kylkisalon metsästysseuran alueella. Siis Rodin kotimaastoissa. Nämäkin maastot oli jo kertaalleen haettu muiden koirien toimesta, mutta pari fasaania vielä löydettiin.

Rodeo eli "Rodi"Rodi ja saaliiksi saatu nuori fasaanikukkoViikonloppu lakeudella oli varsin antoisa. Luna ja Nelli saivat myös kouluttajilta kehuja hyvästä haustaan ja mikä tärkeintä omistajat olivat tyytyväisiä koiriensa edesottamuksista. Nyt odotellaan mielenkiinnolla parin viikon päässä olevaa Kultamaljaa. Pinebay koiria on kisaan ilmoitettu viisi kappaletta.

Kommentit