Kyyhkytreeneissä

Kultamalja- kilpailuun valmistautuva Pinebay B- pentueen viisikko kävi viikko sitten lauantaina tutustumassa Kynäsjoen Eräpalvelun kyyhkysiin. Kaikki treenaajat, Buffalo Billiä eli "Bufia" lukuunottamatta, olivat ensimmäistä kertaa kyyhkysillä. Treenien päätarkoitus oli harjoitella rauhallista käytöstä lintujen siivittäessä. Tietenkin nuorisolle tarjoutui myös mahdollisuus seistä kyyhkysiä. Etukäteen odotukseni mahdollisista kyyhkyseisonnoista olivat aika vaatimattomat. Kyyhkynen kun ei kuulu luonnossa siihen kategoriaan jota kanakoirat seisovat. Mutta kuinka ollakaan Beet yllättivät kasvattajan ja luultavasti suurimman osan omistajistaankin esittämällä nousujohteista työskentelyä ja tyylikkäitä seisontoja.


Ensimmäiseksi tehtiin muutama perustottelevaisuusharjoite ilman lintuja. Sitten päästiin itse asiaan. Koirat vietiin vuorollaan liinassa pellolle kyyhkystä etsimään.

Beam "Luna" seisoo
NostokäskyJa sitten rauhoitutaan paikalle

Buffalo Bill "Bufi" seisoo
Nosto
Paikalla
Buckshot "Repe" seisoo
Nosto


Sinne se meni
Buidhe "Nelli" seisoo

Nosto ja paikka

Blixt "Blixi" seisoo

Nosto ja istumaan

Kun kaikki koirat olivat vuorollaan päässeet kaksi kertaa linnulle oli kahvitauon paikka. Kahvit joimme hienosti erähenkiseksi kunnostetussa kuivurissa.Tauon jälkeen mentiin sänkipellolle jatkamaan treenejä. Tuuli teki hieman kiusaa ollen välillä aivan kadoksissa ja välillä pyörien milloin mistäkin suunnasta. Koirat sensijaan edistyivät kokoajan. Ensimmäiset seisonnat olivat hieman hapuilevia, mutta nyt ne tuntuivat tietävän mikä homman nimi oli.

Luna seisoo   Kuva: Jari Vettenniemi

Luna toisesta suunnasta

Täysillä hakuun mitä liina antoi myöden. Kuvassa Nelli.

Sähäkkä seisonta


Nosto   Kuva: Jari VettenniemiRepe seisoo
Nostoon   Kuva: Jari Vettenniemi Bufin nosto  Kuva: Jari VettenniemiBlixin seisonta  Kuva: Jari Vettenniemi


Jaakko ja Blixi  Kuva: Jari Vettenniemi
Tästä on hyvä jatkaa :)
Kiitos kaikille mukana olleille sekä Jarille järjestelyistä ja kuvista!


Kommentit