Pinebay Beet erikoisnäyttelyssä

Viime viikonloppuna järjestettiin Kanakoirakerhon erikoisnäyttely Lapualla. Tämä on näyttely johon perinteisesti olemme aina pyrkineet osallistumaan jos vaan mahdollista. Viime vuonna tosin olimme vain turisteina. Tänä vuonna jännitettävää oli vähän enemmän koska Pinebayn B-pentueesta mukaan näyttelyyn oli ilmoitettu viisi pentua. Olin erittäin iloinen, että paikalle saapui näinkin monta pentua. Tällaisesta otannasta pystyy jo näkemään melko kattavasti minkäläinen pentue on kyseessä. Näyttelyssä olivat esillä uroksista Buckshot "Repe" ja Bob Saget "Bob" ja nartuista Beam "Luna", Buidhe "Nelli" ja Blixt "Blixi".

Repe JUN EH
Arvosteluja lukiessa täytyi todeta, että kyseessä on melko homogeeninen pentue koska kaikki saivat hyvin samanlaiset arvostelut. Kehuja tuli varsinkin liikkeistä mikä on erityisen hyvä juttu. Jos koira pystyy liikkumaan hyvin, ei sen rakenteessa voi olla hirveästi vikaa. Kaikista myös todettiin, että tarvitsevat vielä hieman lisää aikaa kehittyäkseen vankemmiksi, mikä on aivan totta.

Repe liikkeessä, haukotellen :)
Luna JUN EH
Luna liikkeessäBob NUO EH NUK2Blixi JUN EH
Blixin arvostelu. Pikku kirppunenkin on 57cm korkea vaikkei sitä heti uskoisi :)


Tuomarina toiminut Lena Nordin Ruotsista oli aika tiukka antamaan ERIä (erinomainen). Toisaalta tällainen linja oli hyvä koska eihän kaikki koirat voi olla erinomaisia. Hän oli myös tarkka luonteen osalta. Valitettavasti Nellillä ei ollut ihan paras päivä. Tuomarin tullessa Nelliä tutkimaan oli Nelli kääntänyt päätään nopeasti kohti tuomaria ja hän tulkitsi tämän uhkaavaksi eleeksi. Nelli sai tästä syystä tulokseksi HYL (hylätty). Harmillista! Nyt pitää vaan alkaa katsomaan toista näyttelyä ennen syksyä jotta Nellikin saisi hyväksytyn tuloksen näyttelystä ja starttiluvan kokeisiin. Olen jo vähän sillä silmällä vilkuillutkin näyttelyitä ja parhaalta vaihtoehdolta vaikuttaisi Vesilahden ryhmänäyttely elokuussa. Taidan ilmoittaa Blixinkin sinne, ihan huvikseni :)

Nelli esiintyi muuten varsin sievästi ja olisi rakenteen puolesta hyvinkin saman Erittäin hyvän arvoinen mitä muutkin Beet.Koko klaani eli vasemmalta Nelli, Bob, Repe, Blixi ja Luna


Viime viikonloppuna lähti myös ensimmäinen Ankkalinnalainen uuteen kotiin. Sikari-Sakarin uusi koti sijaitsee Jyväskylässä.

Sikari-Sakarista tuli "Sakke"
Bijo leikkii Sikari-Sakarin kanssa vielä viimeiset leikit.
Kiitos Taija Linnalle hienoista valokuvista!

Kommentit