Pennut kasvaa

Meillä kasvaneiden pentujen ensimmäinen kiinteä ateria on perinteisesti ollut peuran jauheliha. Tälläkään kertaa ei tehty poikkeusta ja kolmen viikon ikäiset pennut saivat peuraa maisteltavaksi. Peura maistui alkuhämmästyksen jälkeen suorastaan mahtavalle. Seuraavana päivänä saatu matolääke ei aiheuttanut samanlaisia iloisia ahaa-elämyksiä.

Nyt, kun ensimmäisestä jauhelihan maistelusta on kulunut jo viikko, pennut syövät kolmasti päivässä kiinteää ruokaa. Siihen kuuluu pehmitettyjen pentunappuloiden lisäksi hieman kermaviiliä tai riisipuuroa ja jauhelihaa. Ruoka tuntuu maittavan erinomaisesti.

Ruokalevolla


Jos on peuran syöminen kolmen viikon iässä meillä perinteistä, niin sitä on myös neljän viikon iässä suoritettu ensimmäinen tutustuminen ulkoilmaan. Nyt oli niin hieno keli ulkona ettei pentujen sinne vieminen huolettanut. Toista oli viime keväänä, kun setterinpennut vietiin lumihankeen ja lumisateeseen.

Äitienpäivänä suurta maailmaa ihmettelemässä ulkoaitauksessa


Kuka ei kuulu joukkoon?

Ai minä en muka kuulu joukkoon?!Bijokin on kasvanut melkoisesti. Tänään vaaka näytti painoksi 11,6kg. Painoa tulee lisää suunnilleen 100g päivässä tässä kasvuvaiheessa.

Monesti tulee verrattua Bijoa Blixiin koska ovat peräkkäiset pennut. Bijo on vähän sellainen tuumailija toisin kuin Blixi joka on aina mennyt täysillä, ehtimättä mitään tuumailla. Bijo ei ole haukkuherkkä, Blixi taas on. Blixi hyppii ojien yli, Bijo menee ojia pitkin.

Bijo tykkää vedestä
Vaikka Bijo Blixiä rauhallisempi onkin niin kyllä se pikku tuhojakin saa aikaiseksi. Epäilykset ovat myös hieman isommista tuhoista. Nimittäin järkkäri joutuu nyt huoltoon koska se oli tippunut pöydältä alas jonkun terävä hampaisen toimesta...

Kamalan kasvin hyökkäykseltä pelastunut


Kommentit