Merkkipäiviä ja muita merkittäviä tapahtumia

Meillä ei juuri koirien syntymäpäiviä juhlita. Hienot maksalaatikkokakut nakki kynttilöillä, joita jotkut koirat saavat, ovat juttuja joista meidän koirat eivät tiedä mitään. Tosin isäntäväen omatkin syntymäpäivät tahtovat jäädä juhlimatta.

Maininnan arvoiseksi koen kuitenkin Vanhan Herran syntymäpäivän. Syystä, että Vanha Herra Bougle täytti jo 13-vuotta! Tämäkin huomionosoitus tulee nyt hieman jälkijunassa koska kyseinen päivä oli jo 17.4.
Bougle 13-vuottaElsan pennuille sen sijaan tuli eilen täyteen vasta elämän ensimmäinen viikko. Pennut ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Painot ovat vähän enemmän kuin tuplaantuneet viikossa.
Pentujen syntymäpainot ja painot viikon ikäisenä :
1. uros   266g -> 634g
2. uros   297g -> 642g
3. narttu 214g -> 542g
4. narttu 243g -> 613g

Merkittäviä uutisia kuului myös Lappvikistä. Nyt pentujen molemmat vanhemmat ovat virallisesti FI KVA-A eli Suomen ajokäyttövalioita. Hubertus kävi pari viikkoa sitten Kirkkonummella mäyräkoirien erikoisnäyttelyssä ja sai tulokseksi KÄY-ERI, KÄK2. Käyttövalion titteliin vaadittavat ajokoetulokset sillä oli jo viime syksynä kasassa, mutta näyttelyistä oli vain junioriluokan EH (erittäin hyvä) tulos. Vain siksi, että junioriluokan tulos ei  riitä käyttövalion arvoon vaan tulos pitää olla vähintään nuorten luokasta ja arvosana vähintään H (hyvä).

Lauantaina kävimme Paneliassa peltopyylaskennoissa. Vuonna 2007 Luonnon- ja riistanhoitosäätiö aloitti peltopyyn kannanhoitohankkeen, jossa metsästäjien ja maanomistajien kanssa yhteistyössä pyritään parantamaan paikallisen peltopyykannan tilaa eri alueilla Suomessa. Paneliassa sijaitsee yksi tähän hankkeeseen kuuluva mallialue, jossa peltopyykannan kehittymistä seurataan säännöllisin laskennoin. Meidän koirista laskentaan osallistui ainoastaan Rellu. Blixi aloitti sopivasti ensimmäisen juoksunsa noin viikkoa aiemmin. Pellolle se pääsi kävelemään, mutta kytkettynä. Otin sen mukaan siltä varalta, että olisimme voineet kokeilla säestystä. Siihen ei nyt tullut kuitenkaan mahdollisuutta. Rellun hakualueelta ei valitettavasti löytynyt yhtään lintuja, ei edes fasaaneja. Joen toiselta puolen, jossa ryhmämme muut koirat, kolme englanninsetteriä olivat haussa, löytyi neljä peltopyytä. Yhteensä peltopyitä laskennoissa löytyi viisitoista.
Paikoitellen pelloilla oli runsaasti vettä.

Rellu sai reilu kolme tuntia hakuaikaa. Kestävyys sillä on erinomainen eikä pehmeä kynnöskään hidastanut menoa.

Kommentit