Ihana, kamala kevätaurinko

Maaliskuu oli harvinaisen kylmä, mutta aurinkoinen. Ilmatieteenlaitoskin mainitsi kuun vaihteessa, että auringonpaistetunteja oli varsinkin maan eteläosassa selvästi tavanomaista enemmän. Upeat aurinkoiset päivät ovat jatkuneet huhtikuussakin. Ulkoilu aurinkoisessa kelissä on varsin mukavaa ja piristävää. Napakat yöpakkaset ovat pitäneet kurakelitkin mukavasti vielä loitolla. Useamman koiran omistajana olen tästä erityisen kiitollinen. Mutta keväinen auringonpaiste on myös hyvin julma paljastamaan kaikenlaista. Omistukseemme kuulumattomat villakoirat pyörivät nurkissa, ikkunat näyttävät suorastaan hirvittäviltä ja pieniä koirankuolatäpliä näkyy laminaatilla siellä täällä, kun aurinko paistaa sopivassa kulmassa.

Pääsiäisenä, upeassa auringonpaisteessa kävimme koirien kanssa paljon kävelylenkeillä. Kirkas auringonpaiste teki myös hauskoja ja aika paljastavia varjoja.


Elsan pennut pitäisi syntyä aivan tässä lähipäivinä. Jos laskee ensimmäisestä astutuksesta koiran tiineyden keskimääräisen kestoajan 63 vuorokauden mukaan niin pennut syntyisivät tiistaina.

Elsa on vielä rauhallinen, mutta pennut liikkuvat jo aktiivisesti vatsassa. Samoin ovat aktiivisia Blixi ja Bijo.Olohuoneen matolla on hyvä painialusta. Lelutkin saavat melkoista kyytiä.Mitä?! Pitääkö nyt poseerata?Joskus koirat asettuvat hauskoihin muodostelmiin. Tässä vanha herra Bougle ja lauman nuorin Bijo ovat asettuneet yhdessä auringonpaisteeseen.


Bijo tykkää kannella kaikenlaista suussaan ja ihan kunnon otteella. Noutoakin ollaan jo vähän harjoiteltu.

Huomiselle onkin jo luvassa lumisadetta ja pilvistä, joten lähden nyt ulos nauttimaan ilta-auringosta koiruuksien kanssa.

Kommentit